Élelmiszertudományi és Borászati Tudásközpont

Bemutatás

 

Az Élelmiszertudományi és Borászati Tudásközpont célja az élelmiszertudományokhoz köthető különböző tudományágak és technológiák - élelmiszer analitika, molekuláris biológia, mikrobiológia, műszer fejlesztés és élelmiszerbiztonság - tudományos alapjaira épülő kutatás-fejlesztés megvalósítása és technológia-transzfer közvetítése az élelmiszeripar különböző szereplői felé. 

 

Tudásközpontunk az egri és a tokaji borrégió szőlészeti és borászati kutatásfejlesztésében is jelentőséggel bír. Elsősorban a szőlő és a bor élelmiszer biztonságosságához köthető környezetkímélő növényvédelmi problémák, valamint a védett eredetű borok analitikai vizsgálatai képezik kutatásaink tárgyát.

 

 


< Vissza

IOT
Tudásközpont

Élelmiszer-
tudományi
és Borászati
Tudásközpont

EST
Tudásközpont

INNORÉGIÓ
Tudásközpont

Oktatáselméleti,
Oktatástervezési
és Módszertani
Tudásközpont