Fejlesztik az agrár-innovációs hálózatot

Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár és Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár, mint a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának vezetője együttműködési megállapodást írtak alá a hazai agrár-innovációs hálózat, illetve a „mezőgazdaság termelékenységet és fenntarthatóságát célzó EIP” (EIPAGRI) magyarországi hálózatának kiépítésével és működtetésével kapcsolatos feladatok ellátásáról.

 

Az Európai Bizottság által 2012-ben elindított EIP AGRI hálózat célja, hogy az agrárgazdaság szereplőit tájékoztassa a legújabb agrár-innovációs eredményekről és elősegítse a gazdálkodók, kutatók, egyéb érdekelt szereplők közötti együttműködések kialakítását, azzal a céllal, hogy az elért eredményeket a legrövidebb időn belül a gyakorlatban is alkalmazhassák.

A Miniszterelnökség a 2014–2020 Vidékfejlesztési Program keretében pályázatot dolgoz ki az EIP AGRI operatív csoportjainak létrehozásához és működtetéséhez.

 

A Földművelésügyi Minisztérium az együttműködési megállapodás alapján szakmai támogatást nyújt az EIP pályázati felhívás kidolgozásában, információval látja el az agrárgazdasági szereplőket az intézkedés részletszabályairól, ösztönözi az innovációs együttműködések kialakítását, az EIP operatív csoportok létrehozását, valamint aktívan részt vesz a későbbiekben az operatív csoportok által kialakított eredmények terjesztésében.

 

A hazai-agrár innovációs hálózat építése, az agrárgazdasági szereplők, tanácsadók és kutatók közötti hálózatépítés elősegítése fontos szakmapolitikai érdek, melyet ez a megállapodás is elősegít.
Az agrár-innovációs hálózattal kapcsolatos további információk az eip.fm.gov.hu oldalon érhetőek el.

 

(FM Sajtóiroda)


< Vissza

IOT
Tudásközpont

Élelmiszer-
tudományi
és Borászati
Tudásközpont

EST
Tudásközpont

INNORÉGIÓ
Tudásközpont

Oktatáselméleti,
Oktatástervezési
és Módszertani
Tudásközpont